منتدى اسرة القلم
[تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل 18


اهلا بك زائرنا الكريم
تفضل بالانضمام لاسرتنا بالضغط على كلمه سجل
اهلا وسهلا بكم نورتونا
تمنى لك المتعه والفائده معنا
منتدى اسرة القلم
[تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل 18


اهلا بك زائرنا الكريم
تفضل بالانضمام لاسرتنا بالضغط على كلمه سجل
اهلا وسهلا بكم نورتونا
تمنى لك المتعه والفائده معنا
منتدى اسرة القلم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى اسرة القلم

كل ما يجود فيه الخاطر من همس وحب ومشاعر وابداع تميز بلا حدود ...
 
الرئيسيةالبوابة**أحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» ❞ كتاب فوضى المشاعر ❝ ⏤ ستيفان زفايج
تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الإثنين مايو 17, 2021 9:58 am من طرف قمر الزمان

» رواية أرني أنظر إليك ❝ ⏤ خولة حمدى
تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الإثنين مايو 17, 2021 9:50 am من طرف قمر الزمان

» تحميل كتاب زوربا pdfالمؤلف: نيكوس كازانتزاكيس
تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الإثنين مايو 17, 2021 9:27 am من طرف قمر الزمان

» كتاب أحجار على رقعة الشطرنج :وليم جاي كار
تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الأحد أغسطس 23, 2020 4:57 am من طرف قمر الزمان

»  رواية ذهب مع الريح PDF تأليف (مارغريت ميتشل)
تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الأحد أغسطس 23, 2020 4:50 am من طرف قمر الزمان

» كتاب عصر الحب pdf تأليف (نجيب محفوظ).
تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الأحد أغسطس 23, 2020 4:46 am من طرف قمر الزمان

» رواية جامع الفراشات pdf تأليف ( جون فاولز )
تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الأحد أغسطس 23, 2020 4:36 am من طرف قمر الزمان

» تحميل كتاب سنترال بارك pdf غيوم ميسو
تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الأحد أغسطس 23, 2020 4:31 am من طرف قمر الزمان

» تحميل كتاب بعد 7 سنوات ل غيوم ميسو
تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الأحد أغسطس 23, 2020 4:19 am من طرف قمر الزمان

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
FaceBooke
أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
لا يوجد مستخدم
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
لا يوجد مستخدم
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 131 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 131 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 226 بتاريخ الأحد ديسمبر 29, 2019 12:55 pm

 

 تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل

اذهب الى الأسفل 
+6
ندى العمر
غريب الروح
سندريلا(الملكة الام)
احمد ابو شركس
قمر الزمان
alsaidhassan
10 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
alsaidhassan
عضو لامع
عضو لامع
alsaidhassan


ذكر الجدي الكلب
المشاركات : 2798
نقاط المساهمات : 6021
الشعبيه : 23
تاريخ التسجيل : 05/09/2011
العمر : 53

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الإثنين يونيو 18, 2012 8:56 am

هنعمل النهارده كنتاكي
وده الطبق بشوقكم
بس مش تنسي التقيييييييييييييييم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دجاجة حوالى كيلو نقطعها الى 11 قطعة كما بالصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نعمل فتحات بالسكينة عند اللعظم والمفاصل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
صورة اخرى لتوضيح الشقوق......
ثم نتبلها بملح و رشة فلفل اسمر ويفضل الفلفل الابيض



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

مقادير
خلطة الدقيق:
ربع كيلو دقيق وانا عايرته بالكوب للى ماعنده ميزان ام ص فلفل اسمر
2م ك ممسوحة ملح
2م ك ثوم بودر
2م ك بصل بودر
1م ص بابريكا
1 م ص كركم
2 ورقة لاورو
1م ص زعتر
1م ص بيكنج بودر
نخلطهم فى المطحنة مع بعض ...ما عدا البيكنج بودر نخلطه هلى الدقيق على طول افضل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دى صور البهارات عن قرب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دى صورة المعلقة المعيارية2.5 مللى بعاير بيها البهارات وخصوصا البيكنج بودر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ودة حجم البيكنج بودر فى معلقة صغيرة عادة للى معندوش معالق معيارية ..
.مهم جدا الالتزام بمعيار البيكنج بودر لانه لو زاد بتكون التجاعيد زيادة
وبتتكسر بسرعة وكذلك لو قل مبيبقاش فى خرفشة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دة الدقيق للى ما عنده ميزان

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعدما خلطنا البهارات بالدقيق كويس جدا عشا البيكنج يتوزع
على كل جزء فى الدقيق نأخذحوالى 3 ملاعق من الدقيق
ثم ندوبهم فى حوالى ثلث كوب ماءحتى يصبح سمكه
متل خليط الكيك اوالمهلبية قبل ان تبرد

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


دة سمك خلطة الدقيق بالماء

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

صورة اخرى للتوضيح


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نضع قطعة الدجاج فى خليط الدقيق بالماء


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم نضعها فى الدقيق مباشرة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نغلفها بالدقيق دوووون الضغط عليها

(يعنى نمسكها من حتة واحدة ونحط عليها الدقيق)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


صور اخرى وهى فى الدقيق....ثم على الزيت الغزير الحامى على نار هادية

ملحوظة:
القطعة اللى نعملها نحطها على طول فى الزيت
يعنى منعملهمش كلهم وبعدين نحطهم عشان التجاعيد متبقاش مبططة تبقى نافشة وحلوة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دى النار اللى احنا عاوزنها .....
ولوحسينا ان الزيت هادى اوى نعلى شوية ثم نهدى تانى ....

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ودى هى طلعه بالسلامة من الزيت بعد اما استوت


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


هنلاحظ ان واحنا بنحط الدجاج فى الدقيق المخلوط بالماء ثم على الدقيق الجاف

هيتكون كلاكيع دقيق مثل دى هنضع عليها ماء ونستخدمها تانى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ودة بعد اما دوبت تكتلات الدقيق واصبح خليط

ممكن نستخدمه تانى بدل منهدره ونرميه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


صور عن قرب


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نضعها على مناديل عشان تمتص الزيت الزيادة


ملاحظات مهمة:

*يجب الالتزام بنسبة البيكنج بودر.
*يجب ان يكون خليط الدقيق بالماء ليس سميك جدا ولا خفيف.
مثل سمك الطحينة وهى خام قبل عملها كسلطة طحينة.
*يجب عدم الضغط على الدجاج بعد وضعه فى الدقيق الجاف
عشان القرمشة تكون نافشة مش مبططة.
نمسكها من جزء واحد ونحط عليها الدقيق ونهزها بخفة لازالة الدقيق الزائد
مع التأكد انها اتغلفت بالدقيق من جميع الجهات.

*عند وضع القطع فى الزيت لا نقلبها الا بعدما نتأكد ان طبقة الدقيق

اصبحت ناشفة ومتماسكة.
*والقطع فى الزيت بعداكتسبها لون ذهبى فاتح
ممكن نغرز نصل سكينة رفيع عند المفاصل للسماح للزيت بالدخول
وتسوية اللحم والعظم عشان ميبقاش فيها دم.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
قمر الزمان
عضو ادارة
عضو ادارة
قمر الزمان


انثى العقرب الثعبان
المشاركات : 90649
نقاط المساهمات : 171880
الشعبيه : 290
تاريخ التسجيل : 29/11/2009
العمر : 46
الموقع : منتدى اسره القلم
العمل/الترفيه : بتثقف
المزاج : الحمدلله

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الجمعة يونيو 22, 2012 3:36 am

بتعمل ايه يا سيد بالمطبخ


هو انت الخواجا كنتاكي ولا ايه

وحياتك عايزة طبق حار خالص ومقبلاته


يسلمو عالطرح

رووووووووووووووووعه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
alsaidhassan
عضو لامع
عضو لامع
alsaidhassan


ذكر الجدي الكلب
المشاركات : 2798
نقاط المساهمات : 6021
الشعبيه : 23
تاريخ التسجيل : 05/09/2011
العمر : 53

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الجمعة يونيو 22, 2012 3:26 pm

قمر الزمان كتب:
بتعمل ايه يا سيد بالمطبخ


هو انت الخواجا كنتاكي ولا ايه

وحياتك عايزة طبق حار خالص ومقبلاته


يسلمو عالطرح

رووووووووووووووووعه

هههههههههه عسل ياقمر

طيب تعرفى إن أنا بطبخ أحسن من المدام

بس مبدخلش المطبخ إلا فى رمضان وهاهو أصبح على

الأبواب ... اللهم بلغنا رمضان

تدللى .. عندنا خدمة توصيل الطلبات بين الدول ههههههه

شكرا لروحك النقية المرحة

دمت بخير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
قمر الزمان
عضو ادارة
عضو ادارة
قمر الزمان


انثى العقرب الثعبان
المشاركات : 90649
نقاط المساهمات : 171880
الشعبيه : 290
تاريخ التسجيل : 29/11/2009
العمر : 46
الموقع : منتدى اسره القلم
العمل/الترفيه : بتثقف
المزاج : الحمدلله

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الجمعة يونيو 29, 2012 6:03 am

يا سلام ايه

خلاص حنخليك الشيف برمضان قولت ايه

والحساب عند العمده ممممممممممم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد ابو شركس
القلم الذهبي
القلم الذهبي
احمد ابو شركس


ذكر الجدي النمر
المشاركات : 17528
نقاط المساهمات : 24633
الشعبيه : 64
تاريخ التسجيل : 30/10/2010
العمر : 25
الموقع : فــــــــــي منـــــــــــتدى اســـــــــــــــرة القلــــــــــــــــم
العمل/الترفيه : غير معروف
المزاج : رايق

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الأربعاء يوليو 04, 2012 12:10 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://my-family.watanearaby.com
سندريلا(الملكة الام)
القلم الماسي
القلم الماسي
سندريلا(الملكة الام)


انثى العقرب الفأر
المشاركات : 40266
نقاط المساهمات : 141151
الشعبيه : 60
تاريخ التسجيل : 28/11/2009
العمر : 51
الموقع : منتدى اسرة القلم
العمل/الترفيه : ربة بيت
المزاج : رايق

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الأربعاء أكتوبر 03, 2012 4:57 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://my-family.forumarabia.com/profile.forum?mode=editprofile
غريب الروح
يوبيل القلم الذهبي
يوبيل القلم الذهبي
غريب الروح


ذكر العذراء الماعز
المشاركات : 102389
نقاط المساهمات : 161265
الشعبيه : 90
تاريخ التسجيل : 24/08/2012
العمر : 44

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الأربعاء أكتوبر 24, 2012 1:29 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


تسلم دياتك على هذا المجهود

الملحوظ منك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ندى العمر
المراقبة العامة
المراقبة العامة
ندى العمر


انثى المشاركات : 19202
نقاط المساهمات : 33241
الشعبيه : 72
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
الموقع : منتدى اسرة القلم
المزاج : الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى كُلِّ حَالٍ

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الإثنين فبراير 11, 2013 10:14 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
راشد الكاسر
مدير العلاقات العامة
مدير العلاقات العامة
راشد الكاسر


ذكر الثور الثور
المشاركات : 19882
نقاط المساهمات : 30950
الشعبيه : 51
تاريخ التسجيل : 27/02/2010
العمر : 51

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الثلاثاء فبراير 12, 2013 8:55 am

يسلمو [right]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شمس المنتدى
المديرة التنفيذية
المديرة التنفيذية
شمس المنتدى


انثى العذراء القرد
المشاركات : 24337
نقاط المساهمات : 41147
الشعبيه : 124
تاريخ التسجيل : 27/11/2009
العمر : 43
الموقع : اسرة القلم
العمل/الترفيه : منتدانا الغالي
المزاج : اخر رواق

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1السبت فبراير 23, 2013 5:08 pm

شكرا على المجهود الرائع والتميز
الجميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابو النور الصالح
عضو ملكي
عضو ملكي
ابو النور الصالح


ذكر القوس الفأر
المشاركات : 7445
نقاط المساهمات : 11413
الشعبيه : 22
تاريخ التسجيل : 27/08/2012
العمر : 51

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الجمعة مارس 08, 2013 12:37 am

جزاك الله كل خير وسلمت يمناك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
وردة العشاق
عضو متألق
عضو متألق
وردة العشاق


انثى الدلو التِنِّين
المشاركات : 4728
نقاط المساهمات : 4789
الشعبيه : 4
تاريخ التسجيل : 19/01/2013
العمر : 47

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الأحد مارس 24, 2013 2:31 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
قمر الزمان
عضو ادارة
عضو ادارة
قمر الزمان


انثى العقرب الثعبان
المشاركات : 90649
نقاط المساهمات : 171880
الشعبيه : 290
تاريخ التسجيل : 29/11/2009
العمر : 46
الموقع : منتدى اسره القلم
العمل/الترفيه : بتثقف
المزاج : الحمدلله

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الثلاثاء أكتوبر 01, 2013 2:36 am






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الله يــ ع ـطيك الف ع ـــافيه

مجهـــود رائــ ع ومميز



ا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


رائع ما سطر هنا


ابدعت واكثر،،،


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

،،


،،
طرح راقي ومميز
نترقب المزيد من جديدك الرائع
دمت ودام لنا روعه مواضيعك
لك خالص تقدير ي

سلمت وسلمت اناملك


تح
ياتي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ودمت بود


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
غريب الروح
يوبيل القلم الذهبي
يوبيل القلم الذهبي
غريب الروح


ذكر العذراء الماعز
المشاركات : 102389
نقاط المساهمات : 161265
الشعبيه : 90
تاريخ التسجيل : 24/08/2012
العمر : 44

تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل   تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل Icon_minitime1الثلاثاء أكتوبر 01, 2013 3:36 pm

alsaidhassan كتب:
هنعمل النهارده كنتاكي
وده الطبق بشوقكم
بس مش تنسي التقيييييييييييييييم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دجاجة حوالى كيلو نقطعها الى 11 قطعة كما بالصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نعمل فتحات بالسكينة عند اللعظم والمفاصل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
صورة اخرى لتوضيح الشقوق......
ثم نتبلها بملح و رشة فلفل اسمر ويفضل الفلفل الابيض



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

مقادير
خلطة الدقيق:
ربع كيلو دقيق وانا عايرته بالكوب للى ماعنده ميزان ام ص فلفل اسمر
2م ك ممسوحة ملح
2م ك ثوم بودر
2م ك بصل بودر
1م ص بابريكا
1 م ص كركم
2 ورقة لاورو
1م ص زعتر
1م ص بيكنج بودر
نخلطهم فى المطحنة مع بعض ...ما عدا البيكنج بودر نخلطه هلى الدقيق على طول افضل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دى صور البهارات عن قرب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دى صورة المعلقة المعيارية2.5 مللى بعاير بيها البهارات وخصوصا البيكنج بودر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ودة حجم البيكنج بودر فى معلقة صغيرة عادة للى معندوش معالق معيارية ..
.مهم جدا الالتزام بمعيار البيكنج بودر لانه لو زاد بتكون التجاعيد زيادة
وبتتكسر بسرعة وكذلك لو قل مبيبقاش فى خرفشة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دة الدقيق للى ما عنده ميزان

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعدما خلطنا البهارات بالدقيق كويس جدا عشا البيكنج يتوزع
على كل جزء فى الدقيق نأخذحوالى 3 ملاعق من الدقيق
ثم ندوبهم فى حوالى ثلث كوب ماءحتى يصبح سمكه
متل خليط الكيك اوالمهلبية قبل ان تبرد

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


دة سمك خلطة الدقيق بالماء

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

صورة اخرى للتوضيح


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نضع قطعة الدجاج فى خليط الدقيق بالماء


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم نضعها فى الدقيق مباشرة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نغلفها بالدقيق دوووون الضغط عليها

(يعنى نمسكها من حتة واحدة ونحط عليها الدقيق)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


صور اخرى وهى فى الدقيق....ثم على الزيت الغزير الحامى على نار هادية

ملحوظة:
القطعة اللى نعملها نحطها على طول فى الزيت
يعنى منعملهمش كلهم وبعدين نحطهم عشان التجاعيد متبقاش مبططة تبقى نافشة وحلوة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دى النار اللى احنا عاوزنها .....
ولوحسينا ان الزيت هادى اوى نعلى شوية ثم نهدى تانى ....

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ودى هى طلعه بالسلامة من الزيت بعد اما استوت


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


هنلاحظ ان واحنا بنحط الدجاج فى الدقيق المخلوط بالماء ثم على الدقيق الجاف

هيتكون كلاكيع دقيق مثل دى هنضع عليها ماء ونستخدمها تانى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ودة بعد اما دوبت تكتلات الدقيق واصبح خليط

ممكن نستخدمه تانى بدل منهدره ونرميه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


صور عن قرب


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نضعها على مناديل عشان تمتص الزيت الزيادة


ملاحظات مهمة:

*يجب الالتزام بنسبة البيكنج بودر.
*يجب ان يكون خليط الدقيق بالماء ليس سميك جدا ولا خفيف.
مثل سمك الطحينة وهى خام قبل عملها كسلطة طحينة.
*يجب عدم الضغط على الدجاج بعد وضعه فى الدقيق الجاف
عشان القرمشة تكون نافشة مش مبططة.
نمسكها من جزء واحد ونحط عليها الدقيق ونهزها بخفة لازالة الدقيق الزائد
مع التأكد انها اتغلفت بالدقيق من جميع الجهات.

*عند وضع القطع فى الزيت لا نقلبها الا بعدما نتأكد ان طبقة الدقيق

اصبحت ناشفة ومتماسكة.
*والقطع فى الزيت بعداكتسبها لون ذهبى فاتح
ممكن نغرز نصل سكينة رفيع عند المفاصل للسماح للزيت بالدخول
وتسوية اللحم والعظم عشان ميبقاش فيها دم.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



تسلم دياتك  على هذا المجهود

الملحوظ منك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تحطيـــــــــــــــــم اسطوره كنتاكي ... معايا وحصري بالتفصيل الممل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى اسرة القلم :: —¤÷([¤ مــمــلــكــة الاســــرة ¤])÷¤— :: مطبخــــــكـــ ...ســيــدتي-
انتقل الى: